Trabelsi wil in voetsporen Zlatan treden

7 mei 2006, 13:09

Hatem Trabelsi is één van de zes spelers die vanavond zijn laatste wedstrijd speelt in dienst van Ajax. Evenals Vonk, Anastasiou, Galasek, Pienaar en Juanfran keert de Afrikaan na de zomer niet meer terug naar de Arena. Trabelsi, die naar eigen zeggen volgend seizoen zal spelen bij een Europese topclub, hoopt in de bekerfinale tegen PSV op een afscheid in stijl. "Het is voor mijn toekomst het beste om nu over te stappen naar een grote Europese competitie", zegt hij.

Aan de vooravond van zijn laatste wedstrijd in Ajax-dienst, blikt Trabelsi nog eens terug op zijn turbulente periode bij Ajax. De Tunesiër werd al gauw gezien als een geweldige rechtsback, maar kwam negatief in het nieuws door na het afketsen van een transfer enige tijd te weigeren om nog voor Ajax te spelen. Toch overheersen de positieve herinneringen, benadrukt hij. "Bij een topclub heb je altijd goede en minder goede periodes."

Na de zomer wil Trabelsi bij een Europese topclub op jacht naar zijn ultieme droom: winst van de Champions League. "Ooit wil ik de Champions League winnen. Bij Ajax ben ik helaas nooit verder gekomen dan de kwartfinale. Ook omdat de club elk jaar weer een aantal spelers kwijtraakt. That's football. Al verkopen de echt grote clubs bijna geen spelers. Zij kopen alleen de allerbesten. Het is voor mijn toekomst gewoon het beste om over te stappen naar een nog grotere club."

Om zijn periode bij Ajax goed af te sluiten, wil Trabelsi vanavond in Rotterdam in ieder geval nog één keer schitteren. "Na de bekerfinale tegen PSV gaan zes of zeven spelers weg. Iedereen wil iets moois achterlaten. PSV is een great team, een ploeg waarvan moeilijk valt te winnen. In onze laatste competitiewedstrijd tegen PSV was Koné mijn directe tegenstander. Tegen zo'n goede spelers vecht je vanzelf mooie duels uit. Winnen is gelukkig nooit onmogelijk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen