Klonaridis (19) wil voor Rode Duivels uitkomen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 december 2011 – De bij het grote publiek onbekende Viktor Klonaridis hoopt in de toekomst een uitnodiging te ontvangen voor de nationale ploeg van België. De middenvelder (19) is in clubverband actief voor AEK Athene.

Hoewel zijn naam Grieks klinkt, heeft Klonaridis de Belgische nationaliteit. "Ik heb nooit de Griekse nationaliteit aangevraagd en ik hoop ooit voor de Rode Duivels te kunnen voetballen", zegt de jongeling tegen Sporza. "Hoe ik hier belandde? Ik ben geboren in Seraing (gemeente in provincie Luik, red.), maar toen ik amper vijf maanden oud was, emigreerden m'n ouders naar Oeganda. Mijn pa had daar werk gevonden. Uiteindelijk kwam mijn familie in Griekenland terecht."

Met AEK Athene neemt Klonaridis het donderdagavond in de Europa League op tegen Anderlecht. "Ik kijk ernaar uit om tegen een Belgisch team te voetballen en zal wellicht op de linkerflank spelen. Het wordt een bijzondere avond en ik heb mijn familie in België al opgetrommeld om met zijn allen te kijken. Ik wil de Belgische fans tonen dat er naast Kevin Mirallas nog een Belg in Griekenland speelt."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd