Late 2-0 zet Moniz' Red Bull op poleposition

1 december 2011, 23:05   Bijgewerkt: 1 december 2011, 23:11

Red Bull Salzburg blijft in de race voor overwintering in de Europa League. Het team van coach Ricardo Moniz boekte donderdag een 2-0 zege op Paris Saint Germain en kwam daarmee in punten op gelijke hoogte met de Fransen. Omdat het onderling resultaat in het voordeel van de Oostenrijkers is, hebben ze het in eigen hand.

De Nederlanders Luigi Bruins en David Mendes da Silva kwamen niet in actie bij die Bullen omdat zij niet zijn ingeschreven voor Europees voetbal. Bruins arriveerde pas na de deadline in Salzburg, Mendes da Silva is net hersteld van een zware blessure. NAC-huurling Leonardo deed wel mee en liet zich zien met enkele goede acties.

Via Jakob Jantscher counterde Red Bull na twintig minuten naar 1-0. Vervolgens zakte het duel tot een bedenkelijk niveau en hield Red Bull eenvoudig stand. In blessuretijd deed Dusan Svento nog een duit in het Oostenrijkse zakje. Hij plukte na een corner de bal in één keer uit de lucht en schoot verwoestend raak (2-0).

Dat was een heel belangrijke treffer, want hierdoor is het onderling resultaat nu in het voordeel van Red Bull. De eerste wedstrijd tussen Red Bull en Paris SG eindigde namelijk in 3-1 voor de Fransen. Red Bull en Paris SG strijden voor de tweede plek. Athletic de Bilbao is na een 2-1 zege op het al uitgeschakelde Slovan Bratislava verzekerd van groepswinst. Op de laatste speeldag, over twee weken, gaat Red Bull op bezoek bij Slovan Bratislava, terwijl Paris SG Athletic de Bilbao ontvangt. Als Red Bull wint, ligt Paris SG eruit ondanks de forse investeringen van afgelopen zomer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen