Real boekt negende zege op rij, uitglijder Villarreal

3 december 2011, 19:55   Bijgewerkt: 3 december 2011, 20:18

Real Madrid blijft tot nog toe een klasse apart in de Primera Division. De ploeg van trainer José Mourinho boekte zaterdagavond al weer de negende overwinning op rij in de Spaanse competitie. Na de 4-1 van vorige week tegen Atletico Madrid, was het ditmaal Sporting de Gijón dat ten prooi viel aan de dadendrang van de Koninklijke: 0-3.

Voorafgaand aan het duel gaf eigenlijk niemand iets voor de kansen van het laaggeklasseerde Gijón en al snel bleek die gedachte terecht te zijn. De manschappen van Mourinho domineerde vanaf het eerste fluitsignaal en de ploeg mocht het zichzelf aanrekenen dat de eerste bres in de defensie van Gijón pas na ruim een half uur werd geslagen. Angel Di Maria drong het strafschopgebied binnen en rondde knap af vanuit een lastige hoek: 0-1.

Cristiano Ronaldo verdubbelde de voorsprong na een uur en tekende daarmee voor zijn zeventiende seizoenstreffer. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg met tien man te staan, nadat Sebastian Eguren zijn tweede gele kaart kreeg. In de blessuretijd strooide Marcelo nog wat extra zout in de wond van Gijón door de eindstand op 0-3 te bepalen.

Villarreal ging verrassend onderuit tegen Racing Santander. De hekkensluiter won in eigen huis met 1-0 dankzij een treffer van Christian Stuani. Jonathan de Guzman, die na rust binnen de lijnen kwam, kon een nederlaag voor de kwakkelende Submarino amarillo niet meer voorkomen. Santander doet als gevolg van de overwinning de rode lantaarn cadeau aan Real Zaragoza.

Real neemt door de zege een voorsprong van zes punten op directe achtervolger FC Barcelona, dat later op de avond daaraan nog iets kan doen tegen Levante UD. Villarreal blijft steken op de twaalfde plek in de Primera Division.