Holman: "Zet AZ in groep met titelkandidaten"

8 december 2011, 11:01   Bijgewerkt: 8 december 2011, 11:07

Het woord 'kampioenschap' was de laatste maanden taboe bij AZ, ook toen de voorsprong van de ploeg op de concurrentie bijna wekelijks groeide. Nu, nadat het in vier dagen tijd vijf punten verspeeld heeft, durft Brett Holman echter ineens hardop te praten over de titelkansen van zijn ploeg. Hij wil er voor gaan, zegt hij op AZ.nl.

"Ons streven blijft om ook na de winterstop bovenin mee te doen. Als we nu derde hadden gestaan, had ik ook een lekker gevoel gehad. Maar nu we eerste staan, wil ik dat graag zo houden. Je kunt AZ wat mij betreft in de groep met titelkandidaten zetten", zegt de Australiër. De Alkmaarse ploeg heeft, na het puntenverlies bij SC Heerenveen (5-1) en Excelsior (0-0), nog vier punten voorsprong op PSV. "Of het belangrijk is om als winterkampioen het nieuwe jaar in te gaan? Dat is leuk. Bovenaan staan met Kerstmis, dat is onze ambitie. Maar je krijgt er geen enkele prijs voor."

Na de twee mindere wedstrijden hoopt Holman dat zijn ploeg komend weekend tegen De Graafschap weer drie punten bij kan schrijven. "We hebben zaterdag gewoon een goede wedstrijd nodig tegen De Graafschap. Sowieso is het lekker om een thuisduel te spelen, tegen wie dan ook. We moeten laten zien wie de baas is, zeker als we thuis spelen. Vandaag hebben we eigenlijk niks echt fout gedaan. Dus ik heb alle vertrouwen voor de wedstrijd tegen De Graafschap. Hoe we terug de bus in gaan? Uitgerust. Niet eens moe. Iedereen heeft zin om zaterdag te knallen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen