Groningen-keeper maakt 'droomtransfer' naar Iran

16 december 2011, 14:58   Bijgewerkt: 16 december 2011, 15:04

Voetballen voor Traktor Sazi FC is niet bepaald de droom van iedere profvoetballer, maar wel van Agil Etemadi. De derde doelman van FC Groningen is dolgelukkig dat hij per direct de overstap kan maken naar de topclub uit zijn geboorteland Iran.

Etemadi vertrekt met pijn in zijn hart bij FC Groningen, zegt hij op de officiële website van zijn club. "Ik ben hier maar een half jaar geweest, maar in die korte periode heb ik een enorm goed gevoel gekregen bij de club en de mensen met wie ik hier heb gewerkt. Ik had het uitstekend naar mijn zin, maar dit is een droomtransfer."

De doelman legt uit hoe Traktor bij hem kwam: "De club had een keepersprobleem en omdat in de Iraanse competitie alleen keepers met een Iraans paspoort mogen spelen, kwam ik in beeld. Ze wilden namelijk wel een keeper uit Europa, want het niveau van de keepers ligt hier toch wat hoger dan in Iran. Er zijn echter maar twee keepers in Europa actief met de Iraanse nationaliteit en ik ben er daarvan één."

Etemadi (24) verheugt zich ontzettend op zijn nieuwe avontuur. "Traktor Sazi is een topclub in Iran. Ze spelen de thuiswedstrijden voor 70.000 tot 80.000 mensen. Ze nemen deel aan de Aziatische Champions League, al zijn ze daar dit jaar al in uitgeschakeld. Via de competitie moet nieuwe deelname worden gerealiseerd. Het is een prachtig avontuur en ik ben heel benieuwd wat ik daar allemaal ga aantreffen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen