Zwolle begaat geen misstap, Sparta derde na stunt

16 december 2011, 21:54   Bijgewerkt: 17 december 2011, 03:40

FC Zwolle heeft in de laatste speelronde voor de winterstop geen steek laten vallen aan kop van de Jupiler League. De ploeg van trainer Art Langeler knokte zich in een doelpuntrijke wedstrijd langs Fortuna Sittard: 4-2. De koploper neemt door de zege een voorsprong van dertien punten op naaste belager FC Eindhoven, dat komende maandag tegen Almere City FC moet winnen om nog enige kans te maken op de titel.

Zoals vorig seizoen ook al het geval was, staat er dit jaar in de eerste seizoenshelft geen maat op de Zwollenaren. De koploper liet tot dusver pas zeven punten liggen en ook in het duel tegen Fortuna kwamen de drie punten eigenlijk geen moment in gevaar. Doelpunten van Bart van Hintum (2x) en Norair Mamedov, die al na zeventien minuten de geblesseerde Furdjel Narsingh afloste, zorgden ervoor dat de thuisclub al na een half uur minuten op rozen zat: 3-0.

Harry Gommans deed op slag van rust nog wel iets terug namens de bezoekers, maar tien minuten na de pauze bracht Joey van den Berg de marge weer op drie: 4-1. Wouter Scheelen tekende een kwartier voor tijd nog voor een Limburgse treffer en bracht daarmee de eindstand op het scorebord.

Sparta profiteerde van de misstap van Volendam en klom dankzij een sensationale uitzege op SC Veendam (1-2) naar een gedeelde derde plaats in de eerste divisie. Anco Jansen bracht de thuisclub na 66 minuten aan de leiding, waarna een tweede kaart van Sparta-middenvelder Marten de Roon drie minuten voor tijd de situatie van Sparta uitzichtloos leek te maken. Treffers van Joey Godee en Jeroen Veldmate bezorgden de Rotterdammers op miraculeuze wijze toch nog drie punten.

In de subtop van de Jupiler League boekten FC Den Bosch en FC Dordrecht beiden een 3-1 overwinning. Den Bosch won op bezoek bij MVV, terwijl Dordrecht in eigen huis afrekende met Go Ahead Eagles. Telstar boekte in de kelder van de eerste divisie een 1-2 zege op FC Emmen, dankzij een treffer van Kevin Brands in de laatste minuut van de wedstrijd.

Zwolle gaat dankzij de overwinning met een ruime voorsprong de winterstop in en mag alvast dromen van het kampioenschap, maar zal tegelijkertijd wakker moeten blijven om herhaling van het debacle van vorig seizoen te voorkomen. RKC Waalwijk, dat destijds tegen de Kerst al op een straatlengte achterstand was gezet door de manschappen van Langeler, wist in het restant van de competitie alsnog met het kampioenschap aan de haal te gaan. Zwolle staat voor de uitdaging om aan te tonen, dat het geleerd heeft van die fout.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen