Dortmund wint ruim, zeperd Bayer Leverkusen

17 december 2011, 17:21   Bijgewerkt: 17 december 2011, 17:29

Borussia Dortmund gaat de winterstop in, in de wetenschap dat het nog volop in de race is om titelprolongatie. De regerend kampioen van Duitsland boekte zaterdag een overtuigende zege bij SC Freiburg (1-4), waardoor het aansluiting houdt met koploper Bayern München. Het verschil tussen beide teams bedraagt drie punten.

Robert Lewandowski zette Dortmund vroeg op voorsprong, Jan Rosenthal bracht Freiburg langszij. Een omstreden goal van Ilkay Gündogan bezorgde het momentum vervolgens weer bij Dortmund. Terwijl heel Freiburg, en zelfs ook de assistent-scheidsrechter, in de veronderstelling was dat de Dortmund-aanval afgevlagd zou worden wegens buitenspel, liet de scheidsrechter doorspelen. Terecht, want de laatste pass kwam van de voet van een Freiburg-verdediger. Dortmund profiteerde handig en Jakub Blaszczykowski bezorgde de bal bij Gündogan, die simpel scoorde.

De klap van die 1-2 kwam Freiburg niet meer te boven. Met een geplaatst schot zorgde Grosskreutz voor de 1-3, Lewandowski bepaalde de eindstand op 1-4.

Bayer Leverkusen, een andere titelpretendent, had een aanmerkelijk minder prettige middag. Thuis tegen laagvlieger 1.FC Nürnberg liep de volgende tegenstander van FC Barcelona in de Champions League tegen een 0-3 nederlaag aan. VfL Wolfsburg, de kampioen van twee jaar geleden, won zijn laatste competitieduel van 2011 wel. Door een doelpunt van Sebastian Polter werd VfB Stuttgart met 1-0 verslagen.

International Jeffrey Bruma kwam met Hamburger SV niet verder dan 1-1 tegen FC Augsburg, de ploeg van de Nederlandse trainer Jos Luhukay. Bij Augsburg stonden de Nederlanders Paul Verhaegh en Lorenzo Davids in de basisopstelling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen