Guidetti: "Deed het bijna in mijn broek"

19 december 2011, 10:00   Bijgewerkt: 18 december 2011, 22:48

Met een voetbal onder zijn arm, een Feyenoord-shawl om zijn nek en een vermoeide, maar tevreden grijns op zijn gezicht meldde John Guidetti zich zondag in de mixed zone van de Kuip. De spits had vlak daarvoor drie keer gescoord tegen FC Twente en leek zijn team daarmee een eenvoudige middag te bezorgen, maar na rust kwamen de Tukkers terug van 3-0 naar 3-2 en dreigde zelfs nog een gelijkspel. Guidetti beleefde de slotfase, zoals heel de Kuip, met samengeknepen billen.

"Ik deed het tijdens die slotfase bijna in mijn broek", zegt Guidetti tegen FCUpdate.nl. De aanvaller was met nog tien minuten te gaan gewisseld en beleefde de zenuwslopende laatste fase van het duel dus vanaf de bank. "Ik weet nu hoe de fans zich voelden. Het voelde alsof ik op het punt stond om een hartaanval te krijgen."

De spits is er trots op dat zijn team de winst vast wist te houden. "Het team heeft het geweldig gedaan. Ook zo'n jongen als Stefan de Vrij, die als invaller in de slotminuut een cruciale tackle maakt op Leroy Fer. Geweldig om te zien. Het bewijst dat iedereen bij ons belangrijk is, ook wisselspelers maken een belangrijk deel uit van de ploeg."

Guidetti erkent dat Feyenoord het zichzelf na rust moeilijk maakte. "In de rust zeiden we al tegen elkaar dat de wedstrijd nog niet gelopen was, dat Twente de kwaliteiten heeft om terug te komen. Dat bleek ook. De 3-1 viel snel en die 3-2 van Luuk de Jong was van wereldklasse, daar doe je weinig aan. Door die goals groeide het vertrouwen van FC Twente en sloop bij ons de angst in de ploeg. Omdat we een paar countermogelijkheden lieten liggen, bleef het tot de laatste minuut spannend."

"Om het jaar met zo'n wedstrijd af te sluiten, is geweldig", besluit de huurling van Manchester City. "Iedereen gaat nu met een heerlijk gevoel de winterstop in. Wat ik ga doen? Naar de zon. Egypte. Heerlijk, zon. Hier is het namelijk maar koud", lacht hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen