Robben goud waard voor Bayern in DFB Pokal

20 december 2011, 21:09   Bijgewerkt: 20 december 2011, 22:05

Arjen Robben heeft Bayern München hoogstpersoonlijk een plaatsje in de volgende ronde van het Duitse bekertoernooi bezorgd. De Oranje-international voorkwam dinsdagavond een verlenging voor zijn club tegen VfL Bochum door voor de winnende 2-1 te tekenen.

Thuisploeg Bochum, uitkomend in de Tweede Bundesliga, kwam in de 26e minuut aan de leiding door een doelpunt van Giovanni Federico. Kort na rust maakte Toni Kroos de gelijkmaker waarna Arjen Robben, eerder beloond met geel na een 'Schwalbe', het duel in de extra tijd besliste.

Bundesligaclub FC Nürnberg liet zich verrassen door streekgenoot SpVgg Greuther Fürth, dat net als Bochum een klasse lager uitkomt. Dankzij een doelpunt van Edgar Prib bereikte Fürth voor de derde keer sinds 2004 de laatste acht in de strijd om de DFB Pokal.