"Ajax-'fan' wordt vastgehouden en verhoord"

21 december 2011, 22:37   Bijgewerkt: 22 december 2011, 09:48

Financieel directeur Jeroen Slop van Ajax kon vlak na het staken van het bekerduel tussen de Amsterdammers en AZ al iets meer zeggen over de onverlaat, die op slag van rust het veld van de ArenA betrad en vervolgens keeper Esteban te lijf ging.

"Het betreft een negentienjarige jongen, die van tribune noord het veld heeft betreden", liet Slop voor de camera van Eredivisie Live weten. "De man is inmiddels vastgezet en hij zal worden verhoord."

"Het vermoeden heerst dat er drank in het spel is", vervolgde de financieel directeur, die aangaf dat de 'fan' van de Amsterdammers zijn daad ook gemotiveerd heeft. "De desbetreffende man heeft verklaard dat hij tot zijn daad is gekomen omdat hij een hekel heeft aan Esteban."

De dader hangt een zware straf boven het hoofd. "Dit zal waarschijnlijk tot een jarenlang, zo niet levenslang stadionverbod leiden", aldus de financieel directeur, die zich op de vlakte hield over het feit of hij begrip kan opbrengen voor AZ, dat niet meer verder wenste te spelen nadat hun doelman met een rode kaart van het veld werd gestuurd. "Nou, wij vinden het vreselijk voor de AZ-keeper en voor de rest zal het strafrechtelijk door de tuchtcommissie beoordeeld moeten worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen