Nijhuis: "Ik moest de regels hanteren"

21 december 2011, 22:38   Bijgewerkt: 22 december 2011, 09:49

Scheidsrechter Bas Nijhuis vindt dat hij geen enkele andere optie had dan om AZ-doelman Esteban met rood van het veld te sturen. De doelman kreeg de kaart omdat hij een fan, die hem zojuist aanviel, meerdere trappen verkocht. De wedstrijd in de ArenA werd vervolgens gestaakt omdat AZ zich niet meer veilig voelde.

"In eerste instantie zag ik dat de doelman van AZ zich verweerde. Daarna, nadat de supporter al op de grond lag, deelde hij meerdere trappen uit. Ik moest hem daarom rood geven wegens het plegen van een gewelddadige handeling", liet de arbiter tijdens een persconferentie na afloop van het gestaakte duel weten.

Nijhuis gaf toe dat hij de reactie van Esteban kon begrijpen. "Maar het is aan mij om de regels te hanteren. En de regels zijn duidelijk in dit soort gevallen."

Nijhuis had nog op het veld contact met beide trainers. "Frank de Boer vroeg me hoe de reglementen in elkaar zaten, dat heb ik hem toen verteld. Gertjan Verbeek kende die regel. Hij gaf vervolgens echter aan dat zijn spelers om veiligheidsredenen niet meer verder wilden spelen. Daarop heb ik besloten de wedstrijd te staken."

Welke gevolgen het incident voor Ajax en AZ zullen hebben, is nog onduidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen