Belager Esteban dertig jaar niet welkom bij Ajax

Ger
24 december 2011, 19:38   Bijgewerkt: 24 december 2011, 19:51

De hooligan die woensdagavond AZ-doelman Esteban aanviel, heeft van Ajax een stadionverbod van dertig jaar opgelegd gekregen. Dat heeft de Amsterdamse club zaterdag aan de advocaat van de supporter laten weten. De KNVB beslist nog over een landelijk stadionverbod voor de belager uit Almere.

Wesley van W. was bij het betreden van het veld tijdens het bekerduel tussen Ajax en AZ al in het bezit van een stadionverbod. Via een clubcard van een kennis had hij toch toegang tot de Amsterdam ArenA weten te verkrijgen. Beide mannen worden door Ajax verantwoordelijk gesteld voor de geleden en nog te lijden schade, waaronder een eventuele boete van de KNVB. Ajax heeft nog nooit een stadionverbod van deze omvang opgelegd.

De rechter-commissaris maakte zaterdag bekend dat Van W. nog minimaal veertien dagen in de cel blijft. Hij heeft hem een zogenoemde gedragsaanwijzing op grond van de Voetbalwet opgelegd. Hij staat donderdag terecht op een snelrechtzitting bij de politierechter.

De KNVB beslist volgende week wat er met het restant van het duel gaat gebeuren. Trainer Gertjan Verbeek van AZ haalde zijn spelers na het incident direct van het veld af, waarna de wedstrijd werd gestaakt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen