City wint kraker van Liverpool, Spurs blijft volgen

3 januari 2012, 22:53   Bijgewerkt: 3 januari 2012, 23:09

Manchester City heeft zich dinsdagavond hersteld van de nederlaag bij Sunderland (0-1) van afgelopen weekeinde. De ploeg van trainer Roberto Mancini zegevierde dinsdagavond in de kraker tegen Liverpool: 3-0. City mag zich daardoor weer even alleenheerser in Engeland noemen. Tottenham Hotspur boekte ook een overwinning en blijft daardoor in de nek hijgen van de koploper.

Als gevolg van het ontbreken van Suarez kreeg Dirk Kuyt een kans in de aanval bij de bezoekers. De Oranje-international wist zijn basisplek niet met een doelpunt op te luisteren werd na een klein uur vervangen door Craig Bellamy. Een blunder van Pepe Reina zorgde voor een gelukkige voorsprong van The Citizens. Sergio Aguëro schoot van net buiten het zestienmetergebied niet eens zo hard, maar de Liverpool-doelman blunderde opzichtig en liet de bal glippen: 1-0.

Tottenham Hotspur boekte een nipte zege op West Bromwich Albion: 1-0. Nadat Rafael van der Vaart, die een basisplek had bij de Spurs, in het begin van de wedstrijd zijn inzet na een knappe individuele actie gered zag worden, tekende Jermain Defoe na ruim een uur op aangeven van Gareth Bale voor de enige treffer van de avond. Sunderland slaagde erin om de stunt tegen City van zondag een vervolg te geven. Wigan Athletic, met Ronnie Stam in de basis, moest er op eigen terrein met 1-4 aan geloven.

Manchester City heeft na de zege 48 punten uit twintig duels. Tottenham Hotspur verstevigt de derde plek in de Premier League. Het gat met nummer vier Chelsea bedraagt nu vijf punten, terwijl de achterstand op de koploper zes punten is. Tottenham speelde bovendien een duel minder dan City.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen