Oud-Tukker Stoch helpt Fenerbahçe aan zege

9 januari 2012, 21:15

Fenerbahçe heeft maandag een overwinning geboekt in de Turkse competitie. De Gele Kanaries beleefden een lastige avond tegen Gaziantepspor, maar slaagden er na rust met behulp van een rode kaart van de bezoekers in om een achterstand ongedaan te maken: 3-1. Fenerbahçe klimt door de zege naar de tweede plek in de Süper Lig.

De bezoekers startten sterk in Istanbul en kwamen na twaalf minuten op voorsprong via Bekir Has. Nadat middenvelder Kerim Zengin in de slotfase van de eerste helft zijn tweede gele kaart kreeg, slaagde de thuisploeg er in om zich aan de druk van Gaziantepspor te ontworstelen. Voormalig FC Twente-speler Miroslav Stoch bracht de ploeg van coach Aykut Kocaman een kwartier voor tijd langszij, waarna treffers van Cristian en Mehmet Topuz Fenerbahçe een moeizame zege bezorgden.

Fenerbahçe kijkt na de zege tegen een achtertand van vier punten aan ten opzichte van Galatasaray.