Schaars belangrijk voor Sporting in bekertoernooi

11 januari 2012, 23:30   Bijgewerkt: 12 januari 2012, 00:26

Sporting Lissabon is woensdag dankzij Stijn Schaars ontsnapt aan een nederlaag in de halve finale van Portugese bekertoernooi. De middenvelder schoot de ploeg van José Couceiro naar een gelijkspel tegen Nacional Madeira. Schaars bepaalde in de laatste minuut van de wedstrijd de eindstand op 2-2.

Nadat Nacional in de eerste helft brutaal een 0-2 voorsprong had genomen in het Estádio José Alvalade, wist Sporting het tij nog te keren dankzij een rode kaart van Marcio Andre Encarnacão. De Nacional-speler moest halverwege de tweede helft inrukken, waarna de thuisploeg een kwartier voor tijd de aansluiting vond via Elias. Schaars, die woensdag zijn 28e verjaardag vierde, verschafte zijn ploeg wat lucht voor de return door in de allerlaatste minuut de gelijkmaker binnen te werken.

De winnaar van de dubbele ontmoeting in de Taca de Portugal stuit in de finale op Academica Coimbra of Oliveirense. Beide ploegen treffen elkaar donderdag voor de eerste keer.