Melo: "Alleen die trap op Robben blijft hangen"

12 januari 2012, 11:16

In de relatieve anonimiteit werkt Felipe Melo dit seizoen aan eerherstel. De middenvelder werd na twee mindere jaren bij Juventus en zijn rode kaart in de WK-wedstrijd tegen Nederland massaal uitgekotst, maar laat bij Galatasaray zien het voetballen niet verleerd te zijn. Bij de Turkse topclub is hij een belangrijke pion.

"Mijn laatste twee jaar bij Juventus waren vreselijk", zegt hij op de website van de FIFA. "Bij Galatasaray heb ik vanaf de eerste wedstrijd de vrijheid gekregen om mijn eigen spel te spelen. Ik heb absoluut de juiste keuze gemaakt door naar Galatasaray te gaan, ik voel me herboren. Ik maak een uitstekende fase in mijn carrière door."

Ondanks zijn goede spel is Melo niet meer in beeld bij de nationale ploeg. Door zijn domme rode kaart tegen Nederland werd hij gezien als de grote zondebok van het mislukte WK 2010. Onterecht, vindt hij. "Het probleem is dat mensen vergeten wat ik allemaal gepresteerd heb. Met de Seleçao heb ik de Confederations Cup gewonnen en maar één wedstrijd verloren. Maar toen ik Robben trapte en rood kreeg, was iedereen dat zomaar vergeten. Alleen die rode kaart is blijven hangen", baalt hij.

Melo zelf heeft veel geleerd van zijn rode kaart, zegt hij. "Ik ben altijd een impulsief persoon geweest, maar die wedstrijd tegen Nederland heeft me doen beseffen dat ik mezelf beter in de hand moet houden. Dat lukt nu, ik krijg veel minder kaarten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen