Newcastle bevestigt komst Senegalees Cissé

17 januari 2012, 23:34

Newcastle United heeft de komst Papiss Demba Cissé officieel aangekondigd. De Magpies nemen de 26-jarige aanvaller naar verluidt voor twaalf miljoen euro over van SC Freiburg. De Senegalees zette zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2017 op St. James' Park houdt.

Sunderland zou naar verluidt ook in de markt zijn geweest voor de aanvaller, die er echter voor koos om bij de Newcastle herenigd te worden met zijn landgenoot Demba Ba. Het tweetal is momenteel met Senegal in voorbereiding op de Afrika Cup.

"Het is een enorme eer om voor zo'n grote club uit te mogen komen", laat Cissé, die met nummer negen gaat spelen bij Newcastle, weten op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik ben me bewust van de druk die dat nummer met zich meebrengt, maar daar ben ik klaar voor. Ik wil het vertrouwen dat de club in mij heeft getoond terugbetalen."

Cissé wordt bij de huidige nummer zes van Engeland ook ploeggenoot van Tim Krul. De aanvaller deed vorig seizoen nadrukkelijk van zich spreken in de Bundesliga door voor het bescheiden Freiburg 22 keer te scoren. Ook deze voetbaljaargang presteerde Cissé sterk bij zijn Duitse werkgever met negen doelpunten in zeventien competitieduels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen