Historische prestatie Totti, koploper Juve wint

21 januari 2012, 22:39

AS Roma denderde zaterdag met 5-1 over AC Cesena. Maar over de dikke zege van de equipe van doelman Maarten Stekelenburg zal na afloop niet heel lang worden nagepraat. Francesco Totti leverde namelijk een historische prestatie. De vedette maakte zijn 210e en 211e goal voor de Romeinen. Niemand anders was zo vaak trefzeker in de Serie A voor één club.

Totti had aan acht minuten voldoende om het record van Gunnar Nordahl van AC Milan, uit de jaren vijftig, uit de boeken te spelen. “Dit is wat ik altijd heb gewild: voor één club spelen en record na record breken”, zei Totti na afloop tegen SkyItalia. “Ik draag mijn doelpunten op aan mijn schoonzus, die twee dagen geleden moeder is geworden, en de slachtoffers van de Costa Concordia-ramp.”

De prestatie van Totti inspireerde Roma. Door de doelpunten van de Italiaan leidden de hoofdstedelingen binnen acht minuten dus al met 2-0. Nog binnen de tien minuten voerde Fabio Borini de score op tot 3-0. Citadin Martins Eder deed na een uur iets terug namens Cesena, maar Juan en Miralem Pjanic brachten de Roma-fans vervolgens nog dieper in extase (5-1).

AS Roma klimt door de ruime zege naar de zesde plaats in de Serie A. Koploper Juventus won met 2-0 bij Atalanta Bergamo. Stephan Lichtsteiner en Emanuele Giaccherini maakten na de pauze het verschil voor de Oude Dame, waar Eljero Elia niet bij de selectie zat. Juventus gaat nu met vier punten meer dan nummer twee AC Milan aan kop. Milan gaat zondag op visite bij hekkensluiter Novara.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen