Titelverdediger Lille moeizaam door in beker

21 januari 2012, 23:40

Titelverdediger OSC Lille heeft de achtste finale van de Coupe de France bereikt. De noorderlingen hadden bij de laatste 32 wel de nodige moeite met Compiègne. Ze kregen de vierdeklasser pas na verlenging op de knieën. Gianni Bruno maakte in de 113e minuut het beslissende doelpunt: 0-1.

Ook Girondins Bordeaux had het lastig. Tegen derdedivisionist US Créteil Lusitanos zegevierde de ploeg pas na strafschoppen. Na verlenging was de score 2-2, vanaf elf meter was Bordeaux vervolgens met 4-3 de betere. Stade Rennes bekerde ook pas na penalty’s verder. Olympique Nice moest er vanaf de stip met 5-4 aan geloven.

Voor AJ Auxerre viel het doek zelfs. De Ligue 1-club was niet opgewassen tegen tweedeklasser Berrichonne Châteauroux: 1-2. Maxime Bourgeois scoorde kort na het half uur twee keer voor Châteauroux. De aansluitingstreffer van Dariusz Dudka twaalf minuten voor het einde kwam te laat voor Auxerre om nog te ontsnappen.