Spurs staan voor examen in Manchester

Koen Freriks
22 januari 2012, 11:44

Hoe ver is Tottenham Hotspur als titelkandidaat? De ploeg van Harry Redknapp, nummer drie van de Premier League, speelt vanmiddag tegen koploper Manchester City. Een examen voor de Spurs.

Het verschil tussen City en de Spurs bedraagt vijf punten. Verlies zou dus dodelijk zijn voor het team van Rafael van der Vaart, maar bij winst gooit Tottenham de titelstrijd volledig open. Redknapp heeft er vertrouwen in. "We hebben een kraker voor de boeg. We reizen naar Manchester voor een resultaat en goed spel. We hebben een positief team, dat niet echt geschikt is om in te zakken. Het zijn spelers die City pijn kunnen doen en we zullen daarom het spel maken als dat kan", zegt de Britse coach.

Tottenham Hotspur verloor eerder dit seizoen nog met 5-1 op eigen veld van Manchester City, maar daarna begon de club aan een ijzersterke reeks en verloor het sindsdien slechts eenmaal.

"Ik denk niet dat we voor een gelijkspel kunnen spelen. Alles hangt af van deze wedstrijd", aldus Van der Vaart tegen The Daily Mail. "Als we verliezen is het verschil acht punten en dat is natuurlijk veel. De 5-1 nederlaag van eerder dit seizoen zit misschien nog in de hoofden van de City-spelers, maar dit team is gegroeid. Toch zal het lastig worden. City heeft misschien wel de beste selectie van de competitie en in elk geval de breedste."

Bij de Spurs start Van der Vaart op zijn gebruikelijke plek in de basis, vlak achter de spits van vandaag, Jermain Defoe. Nigel de Jong krijgt namens City waarschijnlijk de taak om de middenvelder, die hij door Ajax en Oranje natuurlijk goed kent, te verdedigen.

Vermoedelijke opstellingen

Manchester City: Hart; Richards, Savic, Lescott, Clichy; Barry, Milner, De Jong; Silva, Agüero, Balotelli.

Tottenham Hotspur: Friedel; Walker, Dawson, Kaboul, Ekotto; Modric, Van der Vaart, Parker; Lennon, Defoe, Bale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen