Man City dankzij late penalty langs Spurs

22 januari 2012, 16:27   Bijgewerkt: 22 januari 2012, 19:00

Tottenham Hotspur ligt voorlopig uit de titelrace in Engeland. De Spurs vochten zich zondag tegen Manchester City knap terug van een 2-0 achterstand, maar gingen dankzij een penalty in blessuretijd alsnog onderuit. Mario Balotelli liet de fans van de steenrijke club juichen: 3-2.

De eerste helft tussen de koploper en nummer drie van de Premier League leverde op een kansje van Sergio Agüero na geen spektakel op. Alle doelpunten vielen dan ook na rust. Samir Nasri kreeg de bal mee van David Silva en de oud-Gunner schoot hard langs doelman Brad Friedel. Spurs moest vlak daarna nog een doelpunt incasseren. Joleon Lescott frommelde de bal binnen uit een hoekschop van Nasri.

Tottenham toonde veerkracht en verkleinde de achterstand al een minuut later. Jermain Defoe profiteerde van een inschattingsfout van City-verdediger Savic en liep om Hart heen, voordat hij scoorde. Net als City kwam ook Spurs snel tot de tweede treffer. Gareth Bale schoot hard binnen na een voorzet van Aaron Lennon.

Rafael van der Vaart moest van het veld, bij de tegenpartij kwam de joker er juist in. Mario Balotelli verving Edin Dzeko en zorgde ook voor de beslissing. Nadat Defoe nog een enorme kans miste voor Tottenham, werd Balotelli in blessuretijd onderuit gehaald in de zestien van de Spurs. Ledley King was de veroorzaker. De Italiaanse spits benutte de strafschop zelf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen