Vermeer: "Moest wel een muur neerzetten"

23 januari 2012, 08:32

De keepers hadden het zondag niet eenvoudig bij AZ-Ajax. Het waaide flink in het Alkmaarse AFAS Stadion, waardoor veel schoten en voorzetten een onverwachte wending namen. “Heel lastig voor een keeper”, zegt Ajax-doelman Kenneth Vermeer tegen FCUpdate.nl. “Vooral bij hoge ballen moet je goed opletten.”

Ook bij de 1-0 voor AZ, een vrije trap van specialist Rasmus Elm, leek de wind een rol te spelen. Vermeer wil dat echter niet als excuus gebruiken. “De bal ging precies over de muur en plofte er in. Volgens mij veranderde Theo Janssen hem ook nog even kort van richting. Ik zag de bal veel te laat aankomen om hem te kunnen pakken.”

Omdat Vermeer de bal te laat zag, drong de vraag op of keepers bij vrije trappen soms niet beter af zijn zonder muur. Het muurtje belemmert het zicht immers flink. De doelman van Ajax is daar ook wel eens mee bezig. “Maar in dit geval lag de bal te dichtbij, nu moest ik echt een muur neerzetten. Ligt de bal tien meter verder, dan is het een ander verhaal. Het hangt dus allemaal een beetje van de afstand af.”

Door een eigen doelpunt van Simon Poulsen kwam Ajax tegen AZ na rust langszij en eindigde de topper in Alkmaar in 1-1. “Achteraf moeten we daar blij mee zijn. Met welk gevoel we de rest van het seizoen in gaan? Met het gevoel dat we een goede ploeg hebben. We gaan de komende wedstrijden gewoon voor de winst, om te beginnen zondag in de Kuip. De titelstrijd is nog lang niet gelopen. Je doet mee tot het moment dat het rekenkundig niet meer kan, dat hebben de afgelopen jaren uitgewezen.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen