Gerets wil niet weg: "Ben ik een slechte coach?"

28 januari 2012, 10:48

Eric Gerets, de bondscoach van Marokko, denkt er niet aan om na de teleurstellende uitschakeling op de Afrika Cup de handdoek in de ring te werpen. Marokko begon het toernooi als één van de topfavorieten voor de titel, maar is na nederlagen tegen Tunesië en gastland Gabon al kansloos voor een plek in de kwartfinale.

Een enorme deceptie, vindt ook Gerets. "Onze tweede helft was heel slecht. Zo een prestatie past niet bij Marokko. We konden ons spel niet spelen en kozen dus maar voor de lange bal. Daarmee konden we Gabon niet verrassen. Het was sterker dan ons. Deze snelle uitschakeling is een hele grote teleurstelling voor alle Marokkanen. Mijn spelers hebben al laten zien dat ze topprestaties kunnen neerzetten. We moeten de realiteit echter aanvaarden", noteert Sporza op uit de mond van de oud-PSV'er.

Aan opstappen denkt Gerets niet. "Ik wil heel graag bondscoach blijven. De afgelopen vijftien maanden heb ik geen kritiek gehoord. Ben ik dan nu plots een slechte coach geworden? Ik ben bij Marokko aan een taak begonnen en zou die graag afmaken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen