Huntelaar schiet Ajax in slotminuut naar bekerwinst

7 mei 2006, 19:54

Mocht Ajax inderdaad besluiten om Danny Blind aan de kant te schuiven als trainer, dan zal zijn opvolger Henk ten Cate er een flinke kluif aan krijgen om de prestaties van Blind volgend seizoen te evenaren. Vier dagen nadat de Amsterdamse ploeg zich plaatste voor de voorronde van de Champions League, legden de mannen van Blind immers ook beslag op de Gatorade Cup. In de Rotterdamse Kuip werd PSV met 2-1 verslagen, waardoor een bewogen seizoen voor Ajax toch nog een heel mooi einde gekregen heeft.

Hoewel zowel PSV als Ajax een rijk verleden heeft in het nationale bekertoernooi, stonden beide ploegen zondag pas voor de derde keer in de historie tegenover elkaar in de finale. De laatste keer dateert alweer van acht jaar geleden, toen Ajax haar Eindhovense opponent met 5-0 de oren veegde. De kans op een herhaling van een dergelijke uitslag was ditmaal klein. In de competitie waren beide ploegen in de onderlinge confrontaties redelijk gelijkwaardig. In Eindhoven was PSV met 1-0 te sterk, terwijl de stand in Amsterdam bleef zoals hij begon: 0-0. 

Gatorade Cup beker

Gatorade Cup beker

Maar, Ajax leek de play-offs juist te gebruiken om zelfvertrouwen te tanken. Na zeges op Feyenoord en FC Groningen verzekerde Ajax zich van een plaats in de voorronde van de Champions League en deze wedstrijden leken heilzaam te werken op de Ajacieden. De ploeg was plotseling geen schim meer van de onzekere ploeg die in de competitie liefst tien keer een nederlaag moest incasseren en maakte een sterke en zekere indruk. De ploeg begon dan ook met veel vertrouwen en aan het duel met PSV.

In de tweede helft werd dit manco snel opgevuld. Nadat Klaas Jan Huntelaar binnen drie minuten na de hervatting met een goede kopbal voor 1-0 had gezorgd, liet het antwoord van PSV niet lang op zich wachten. Uit een afgeslagen vrije trap nam rechtsback Michael Lamey de bal in één keer op zijn slof en dat bleek een uitstekend idee. De van oorsprong Amsterdamse verdediger schoot de bal op prachtige wijze langs de kansloze Stekelenburg in het Ajax-doel.

Deze rode kaarten zorgden er voor dat de vlam nog eens goed in de pan sloeg. Beide ploegen knokten om iedere meter en het duel werd steeds grimmiger. Eerst claimde Ajax een strafschop na een overtreding op Huntelaar, waarna diezelfde Huntelaar even later geel kreeg na een opstootje in het Eindhovense strafschopgebied. Dit opstootje werd veroorzaakt door doelman Gomes en Wesley Sneijder, die hardhandig met elkaar in botsing kwamen.

Danny Blind

Danny Blind

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen