Zwalkend Chelsea onderuit, Arsenal komt langszij

11 februari 2012, 17:58   Bijgewerkt: 11 februari 2012, 18:37

Chelsea blijft kwakkelen in de Premier League. De ploeg van trainer André Villas-Boas leed zaterdag voor de vierde maal op rij puntverlies. De Londenaren gingen op bezoek bij Everton met 2-0 onderuit. Arsenal nestelde zich dankzij een 1-2 zege op Sunderland naast Chelsea op de vierde plaats in de Engelse competitie.

Steven Pienaar en Denis Stracqualursi maakten de doelpunten voor Everton. Chelsea, dat zijn voorgaande drie competitieduels gelijk speelde, raakte door de zesde nederlaag van het seizoen verder achterop in de titelstrijd.

Heitinga stond in de basis bij Everton, Drenthe viel een kwartier voor tijd in voor ex-Ajacied Pienaar. Chelsea heeft na 25 wedstrijden al vijftien punten achterstand op koploper Manchester United.

Bij Arsenal vervulde Thierry Henry een heldenrol bij zijn afscheid van de Premier League. De Franse aanvaller bezorgde Arsenal de overwinning bij Sunderland door in blessuretijd de winnende treffer te maken: 1-2. De 34-jarige Henry keert volgende week terug naar zijn Amerikaanse werkgever New York Red Bulls, dat hem voor enkele weken heeft verhuurd aan Arsenal.

Martin Jol zegevierde met Fulham over Stoke City: 2-1. De Cottagers gingen door een treffer van winteraanwinst Pavel Progrebnyak en een knullig eigen doelpunt van doelman Thomas Sørensen rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong, maar in de slotfase deed Ryan Shawcross nog iets terug namens de bezoekers. Het bleef echter bij die ene treffer voor Stoke. Bij Fulham had Jol een basisplek ingeruimd voor Bryan Ruiz. De voormalig speler van FC Twente werd in de slotfase gewisseld.

Swansea City, met Michel Vorm onder de lat, ging in eigen huis met 2-3 onderuit tegen Norwich City. Danny Graham wist twee keer te scoren voor Swansea, waarvan een vanaf de elfmeterstip. Grant Holt vond op zijn beurt tweemaal het net voor de bezoekers, die de winst grepen doordat ook Anthony Pilkington nog trefzeker was.

Twee doelpunten van Jamie Mackie konden niet voorkomen dat Blackburn Rovers met 3-2 van Queens Park Rangers won. Wigan Athletic, dat zonder Ronnie Stam aantrad, blijft ondanks de zege op nummer voorlaatst Bolton Wanders (2-1) hekkensluiter in de Premier League. De Latics zijn Bolton door de zege tot op één punt genaderd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen