Celtic behoudt marge van vier punten op 'Gers'

11 februari 2012, 19:40

Celtic heeft op de 26e speeldag van de Schotse voetbalcompetitie de marge van vier punten met rivaal Glasgow Rangers met pijn en moeite weten te behouden. The Bhoys wonnen zaterdag in eigen huis moeizaam van Inverness CT: 1-0. Joe Ledley kroonde zich tot matchwinner.

Door het uitblijven van de definitieve beslissing, hielden de bezoekers hoop. Deze werd nog versterkt door de rode kaart voor de Zweed Daniel Majstorovic. De voormalige verdediger van FC Twente werd na een uur uit het veld gestuurd. Inverness eindigde ook met tien man. Steven Williams kreeg in de slotfase voor de tweede keer geel.

Rangers had het een stuk eenvoudiger tegen Dunfermline Athletic: 1-4. De thuislub kwam dankzij Andy Kirk nog wel op voorsprong. David Healy en Lee McCulloch bogen de achterstand nog voor rust om in een 2-1 voorsprong. Ver in de tweede helft gooiden Sone Aluko en Salim Kerkar het duel definitief in het slot.