Verbeek wilde meer goals, Martens verrast zichzelf

11 februari 2012, 22:43   Bijgewerkt: 11 februari 2012, 22:50

Gertjan Verbeek was zaterdag kritisch op AZ na de 2-0-zege op Excelsior. De trainer baalde dat zijn ploeg de score niet verder had uitgebreid.

"Als er straks vijf of zes ploegen dicht bij elkaar staan, kan het doelsaldo best eens belangrijk zijn", aldus Verbeek, die met AZ weer even alleen koploper is. "Het is wel prettig om te zien dat we ook bij 2-0 blijven doorjagen op doelpunten. Aanvallen blijft altijd de beste verdediging."

Het aantal toeschouwers in het AFAS Stadion viel Verbeek zaterdag wat tegen. De coach hoopt donderdag op volle tribunes tegen Anderlecht in de Europa League. "Zorg dat het stadion vol zit", was de boodschap van Verbeek voor de fans.

Maarten Martens was ontegenzeggelijk de man van de wedstrijd. De Belg, die beide Alkmaarse treffers voor zijn rekening nam, had zelf eigenlijk niet verwacht dat hij zo snel in vorm zou zijn na lang blessureleed.

"Ik heb mezelf wel een beetje verrast", zei Martens over zijn vorm in de tweede seizoenshelft. Hij was eigenlijk voor de winter al klaar om weer te gaan spelen, maar de club besloot hem pas in januari in te zetten. "Misschien is het achteraf gezien wel verstandig geweest."

Martens was tegen GVVV in de beker ook al belangrijk met twee doelpunten. "Zes wedstrijden en zes doelpunten. Dat is niet verkeerd. Daar ben ik heel tevreden mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen