Bulykin: "Hoop dat ik langer de kans krijg"

12 februari 2012, 07:00

Dmitriy Bulykin bewees zaterdag weer eens zijn waarde voor Ajax. De Rus mocht tegen NAC Breda in de basis beginnen en leidde de landskampioen met een treffer prompt naar de eerste overwinning van het kalenderjaar (0-2). Dat smaakt naar meer, gaf Bulykin na de wedstrijd toe. "Hoe meer ik speel, hoe makkelijker het wordt."

Bulykin scoorde tegen NAC Breda niet alleen de belangrijke 0-1, hij was ook continu dreigend en aanspeelbaar. Wie de Rus zag spelen, vroeg zich vooral af waarom trainer Frank de Boer hem vorige week tegen FC Utrecht bijna de hele wedstrijd op de bank hield. Toen ging een krachteloos Ajax in de ArenA kansloos met 0-2 onderuit.

Als het aan Bulykin ligt, gebeurt dat met hem in de punt van de aanval. "Iedere voetballer wil spelen, ik dus ook. En het liefst niet alleen af en toe één wedstrijd, maar een aantal duels achter elkaar. Als je vaker speelt, raak je beter ingespeeld op je teamgenoten en wordt het dus gemakkelijker om elkaar te vinden, goed te voetballen en te scoren. Ik hoop dat ik van de trainer de kans krijg om me een aantal wedstrijden op rij te laten zien."

Met de veelgehoorde kritiek dat de bonkige Bulykin geen typische Ajax-spits is, kan de Rus weinig. "Misschien ben ik inderdaad een ander type speler dan de andere spitsen in de selectie, maar bij Ajax lopen allemaal geweldige voetballers die in iedere formatie kunnen functioneren. Ook dus in een team met mij als spits. Ik kan ballen vasthouden, meegeven aan andere spelers of zelf scoren. Dat zag je vandaag ook. Als we zo blijven spelen, wordt Ajax weer sterk. Daar ben ik van overtuigd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen