AZ aangenaam verrast door ontwikkeling Alberg

Ger
14 februari 2012, 10:35

Roland Alberg nam afgelopen seizoen afscheid van AZ. De middenvelder wist niet door te breken bij de equipe van trainer Gertjan Verbeek. Door zijn goede spel bij Excelsior gaat de deur in Alkmaar echter weer op een kier.

Zaterdag speelde Alberg (20) in het shirt van de Kralingers eindelijk zijn eerste officiële wedstrijd in het stadion van de Alkmaarse club. "Natuurlijk was het mijn droom om hier te mogen voetballen. Ik heb negen jaar in de opleiding gespeeld en dan hoop je op een debuut", zegt Alberg in het AD. "Helaas is het niet gelukt bij AZ zelf, maar ik ben blij dat ik nu van Excelsior vertrouwen krijg."

De middenvelder heeft ook zijn voormalige werkgever verrast. "Je ziet dat hij een ontzettend sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt", aldus technisch directeur Earnest Stewart. "Voetballend was hij altijd al goed, maar zonder bal was hij vaak te laks. We hebben daar veel over gesproken, maar uiteindelijk zat er te weinig progressie in. Nu zie je dat hij op dit vlak behoorlijk is gegroeid."

Stewart sluit een rentree van Alberg bij AZ niet uit. "Never say never", glimlacht de Amerikaan. "Op deze manier wordt hij misschien weer interessant."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen