Mathijsen hard onderuit, Atletico remiseert

19 februari 2012, 20:06

Joris Mathijsen heeft zondag met Malaga CF een ruime nederlaag geleden in de Primera Division. De ambitieuze Spaanse ploeg ging met 3-0 onderuit op bezoek bij Athletic de Bilbao. Malaga staat voorlopig achtste na de nederlaag.

Mathijsen maakte de negentig minuten vol bij Malaga. Zijn ploeggenoot Ruud van Nistelrooy ontbrak bij de subtopper. Amorebieta, Dominguez en Toquero tekenden voor de treffers namens de ploeg uit Baskenland, die naar de derde plek steeg.

Bilbao klom door de zege onder meer over Atletico Madrid, dat tegen laagvlieger Sporting de Gijón bleef steken op 1-1, heen. Canello bracht de hoofdstedelingen nog wel op voorsprong, maar Equren zorgde nog voor rust voor de eindstand. Atletico staat zevende in de Spaanse competitie na de remise, Gijón blijft de nummer voorlaatst.

Real Mallorca gaf het kwakkelende Villarreal, dat zonder Jonathan de Guzman aantrad, een pak slag. De eilandbewoners wonnen met 4-0 door treffers van Casadesús (2x), Marti en Nunes. Granada CF legde Real Sociedad met 4-1 over de knie en klom daardoor naar de dertiende plek.

Later op zondag worden nog Levante UD-Rayo Vallecano en de topper tussen FC Barcelona en Valencia gespeeld.