Daum: "Boer stuurt zijn koeien niet op deze akker"

Ger
20 februari 2012, 08:40   Bijgewerkt: 20 februari 2012, 09:16

Fredrik Stenman scheurde zondagavond tegen KV Kortrijk de achillespees van zijn rechtervoet. Coach Christoph Daum van Club Brugge wijt de zware blessure van de Zweed aan de beroerde grasmat in het eigen stadion.

"Stenman gaf zelf aan dat hij wilde spelen. Als de pijn te groot zou worden, zou hij een teken geven", zegt Daum. "Of we een medisch risico namen? Het echte risico is het veld. Dat is een akker. Een boer durft er zijn koeien niet op te sturen uit angst dat ze hun benen zullen breken. Dit is het slechtste veld dat ik in mijn professionele carrière ben tegengekomen." De Belgische topclub heeft inmiddels laten weten de grasmat van het Jan Breydelstadion zo snel mogelijk te vervangen.

Clubarts Kristof Sas zit naar eigen zeggen in zijn maag met de blessure van de oud-speler van FC Groningen. "Twee weken geleden kwam Stenman bij mij met pijn aan zijn achillespees. Na onderzoek bleek de zone rond de pees, en dus niet de pees zélf, ontstoken", zegt Sas in Het Laatste Nieuws. "De pijn verdween, maar kwam soms terug. Om pijnvrij te spelen tegen Kortrijk gaven we hem een spuitje in de zone rond de pees en dus niet in de pees zelf."

"Op geen enkel moment had ik aanwijzingen dat de pees zelf kon scheuren. Vermoedelijk zal er wel een oorzakelijk verband zijn tussen de problemen van de voorbije weken en het voorval tegen Kortrijk. Heb ik dit geval verkeerd beoordeeld of was dit gewoon pech? Ik heb in ieder geval te goeder trouw gehandeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen