Roelofsen wil spel Roda JC 'ontregelen'

24 februari 2012, 14:15

Richard Roelofsen staat voor zijn vuurdoop als hoofdtrainer bij De Graafschap. De interim-coach, die het stokje van Andries Ulderink heeft overgenomen, neemt zaterdagavond tegen Roda JC voor het eerst in zijn nieuwe rol plaats op de bank.

"Het was nieuw", blikt de tussenpaus op de clubwebsite van de Superboeren terug op een bewogen week. "Er heerst wat onrust rond de club door het vertrek van Andries. En het is niet niks al een persoon, die in korte tijd zo verweven is in de club, wegvalt. Voor ons was het zaak om kort te schakelen."

Roelofsen heeft mooie woorden over voor zijn voorganger. "Over Andries wil ik graag zeggen dat hij het top heeft gedaan. Ook zijn afscheid, dinsdag heeft indruk achtergelaten op de spelers. Daarna zijn we gaan trainen en hebben wij ons zegje gedaan over hoe we deze dertien finales tot een goed einde moeten brengen. We hebben geen tijd om stil te staan bij wat er gebeurd is."

De interim-trainer is onder de indruk van Roda JC. "Het is een sterke tegenstander. Ons eerste doel is om hun spel te ontregelen. Ik heb Roda twee wedstrijden in actie gezien: tegen NEC en Heracles Almelo. Tegen Heracles zag je de kracht van Roda. Ze verloren, maar het had zomaar andersom kunnen zijn. NEC hield de ruimtes klein, daarmee had Roda moeite."

De Graafschap lijkt in een 4-4-2-systeem aan te treden. "Dat moet je ook niet moeilijker maken dan het is. We weten hoe Roda speelt en waar de bal komt. Daarna zijn er nog één à twee acties mogelijk en wij eisen van de spelers dat zij op die en dus de juiste plek staan", aldus Roelofsen, die mogelijk Vito Wormgoor moet missen tegen de Limburgers. De vleugelverdediger staakte de afsluitende training op vrijdag voortijdig. Jussi Kujala (knie) en Purrel Fränkel (teen) ontbreken in ieder geval.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen