Boulahrouz scoort voor Stuttgart, Luhukay wint

25 februari 2012, 17:23   Bijgewerkt: 25 februari 2012, 17:48

Khalid Boulahrouz heeft zaterdagmiddag een aandeel gehad in de zege van VfB Stuttgart op SC Freiburg. De verdediger hielp de ploeg van trainer Bruno Labbadia met een treffer langs de rode lantaarndrager: 4-1. Stuttgart klimt door de zege naar de achtste plek in de Bundesliga.

Die Schwaben hadden weinig te duchten van Freiburg in de eigen Mercedes-Benz Arena. Halverwege de eerste helft ging de thuisploeg al met 2-0 aan de leiding dankzij treffers van Martin Harnik en Shinji Okazaki. Fallou Diagne tekende nog voor de aansluitingstreffer, maar na een uur vergrootte Boulahrouz de marge weer naar twee: 3-1. Harnik gooide het duel in de slotfase definitief in het slot met zijn tweede van de middag.

FC Augsburg deed uitstekende zaken in de kelder van de Bundesliga. De ploeg van de Nederlandse coach Jos Luhukay boekte een klinkende 3-0 thuiszege op medepromovendus Hertha BSC. Torsten Oehrl bezorgde de laagvlieger met twee treffers weer wat lucht. Marcel Ndjeng tekende in de extra tijd voor de eindstand. Augsburg, dat aantrad met Paul Verhaegh (ex-Vitesse), klimt door de zege over Hertha naar de vijftiende plek.

Ryan Babel boekte ook een zege met 1899 Hoffenheim. De middenmoter won op bezoek bij het geplaagde VfL Wolfsburg met 1-2. Roberto Firmino bezorgde Hoffe een vliegende start door al na twee minuten voor de 0-1 te tekenen. Patrick Helmes trok in de tweede helft de stand gelijk vanaf de strafschopstip, maar Sven Schipplock bezorgde de bezoekers vijf minuten voor tijd alsnog de zege. Edson Braafheid ontbrak bij Hoffenheim.