Gerrard bezorgt neef Gerrard League Cup

26 februari 2012, 19:47   Bijgewerkt: 26 februari 2012, 21:20

Liverpool heeft een einde gemaakt aan de titeldroogte, die bijna zes jaar heeft geduurd. The Reds veroverden zondag de Engelse League Cup door in de finale te winnen van Championship-club Cardiff City. De beslissing op Wembley viel pas na strafschoppen: 2-2 (3-2). Uitgerekend Anthony Gerrard, het neefje van Liverpool-captain Steven Gerrard, miste de beslissende penalty van Cardiff.

In 2006 pakte Liverpool met de nationale supercup en de FA Cup zijn laatste grote prijzen. Het had er niet direct schijn van dat de manschappen van coach Kenny Dalglish vanmiddag een einde zouden maken aan die slechte reeks, want ze speelden allesbehalve goed.

Dat Joe Mason er op aangeven van Kenny Miller na twintig minuten 1-0 van maakte voor Cardiff was dan ook niet gek. Liverpool speelde in een te laag tempo om de Welshmen, die een divisie lager acteren, kapot te spelen. Na een uur kwam het wel langszij. Uit een corner schoot oud-Ajacied Luis Suarez op de paal, maar in de rebound stond Martin Skrtel op de juiste plaats en maakte er 1-1 van.

Liverpool begon de penaltyreeks dramatisch, met missers van Steven Gerrard (redding Tom Heaton) en Charlie Adam (over). Maar door missers van Cardiff-spelers Miller (paal) en Rudy Gestede (paal), en rake inzetten van Kuyt, Stewart Downing en Glen Johnson stond het 3-2 voor Liverpool toen Anthony Gerrard naar de stip moest. Het ‘neefje van’ had de zenuwen niet onder controle en schoof de bal naast.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen