Vlaar: "Te veel laten liggen tegen kleintjes"

27 februari 2012, 07:15   Bijgewerkt: 26 februari 2012, 23:45

Na de nederlaag bij PSV lijkt Feyenoord enigszins af te haken in de titelstrijd. Het verschil met de koploper uit Eindhoven bedraagt nu zeven punten. “Dat is inderdaad een gaatje”, geeft Ron Vlaar toe. Toch weigert hij de titelrace op te geven.

“Ik denk dat we vandaag weer hebben laten zien dat er in topduels weinig verschil zit tussen ons en de andere titelkandidaten”, zegt de centrale verdediger tegen FCUpdate.nl. “De opluchting en blijdschap bij PSV na het laatste fluitsignaal, zegt veel over ons. Zeker toen we terug op 2-2 kwamen, had ik het gevoel dat we konden winnen. PSV leek even de weg kwijt. Heel zuur dat we de wedstrijd alsnog verloren door een miscommunicatie achterin. Eén moment is uiteindelijk beslissend.”

Tegen PSV speelde Feyenoord de zesde topwedstrijd van dit seizoen in de Eredivisie. Drie daarvan (thuis tegen PSV, FC Twente en Ajax) werden gewonnen, één duel eindigde gelijk (uit bij Ajax) en tweemaal (uit bij PSV en AZ) werd ternauwernood verloren. Dat is een keurige balans, die aangeeft dat Feyenoord absoluut de potentie heeft om volop mee te doen met de ploegen bovenin. “Maar ik heb ooit geleerd dat je kampioen wordt tegen de kleintjes”, gooit Vlaar er een oude voetbalwijsheid uit. “En juist tegen die kleine ploegen hebben we dit seizoen te veel punten laten liggen.”

“Maar als je ziet waar we vandaan komen, is dat ook niet zo gek”, haast Vlaar zich te zeggen, verwijzend naar de sportieve rampjaren die achter Feyenoord liggen. “Dat we nog onnodig punten morsen, is inherent aan onze ontwikkeling. Feit is in ieder geval dat we op de goede weg zijn. Of we ons niet meer op de titel richten? Ach. Zeven punten is een gat, dat klopt. Ik denk dat we ons vooral op de volgende wedstrijd moeten richten. Als we dat telkens goed doen, zien we vanzelf waar we uitkomen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen