Van Wijk snapt ophef niet en wil seizoen afmaken

28 februari 2012, 09:22

Dennis van Wijk was dit weekend wereldnieuws in België. De coach van Bergen liet tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen AA Gent weten dat hij zijn aflopende contract niet zal verlengen. Die mededeling kwam voor de clubleiding als een verrassing, waarna besloten werd om de coach per direct te ontslaan.

Van Wijk snapt daar helemaal niets van. "Ik deed zaterdag een rustige mededeling en plots ontstond er een tsunami en werd het wereldnieuws", zegt hij in het Gazet van Antwerpen. Volgens hem is het in België nieuw dat een trainer al ruim voor het einde van het seizoen aankondigt dat hij zijn contract niet gaat verlengen. "In Nederland en andere landen hebben trainers hun afscheid ook aangekondigd. In België gebeurt dat blijkbaar voor de eerste keer. Hier klampen trainers zich vast aan hun baan."

Vandaag (dinsdag) moet Van Wijk zich melden bij de clubleiding en zal hij vermoedelijk zijn ontslag krijgen. De oud-coach van Willem II hoopt van niet. Als het aan hem ligt, maakt hij het seizoen af. "Ik ga naar de club en dan zien we wel wat er gebeurt. Ik ga ervan uit dat ik de resterende vier maanden gewoon uitdoe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen