Scifo volgt Van Wijk op bij Bergen

28 februari 2012, 20:31   Bijgewerkt: 28 februari 2012, 21:08

Bergen heeft razendsnel een opvolger voor Dennis van Wijk gevonden. Een paar uur nadat het vertrek van de Nederlandse oefenmeester bekend werd, presenteerde de Belgische club Enzo Scifo als nieuwe trainer.

De 46-jarige Scifo tekende een contract tot medio 2013 bij de middenmoter. Hij zal woensdag al de training leiden en komende zaterdag voor de eerste maal op de bank plaatsnemen bij zijn nieuwe club in het thuisduel tegen Beerschot.

"Dat ik me engageer in Bergen, is niet alleen om weer in het vak te stappen maar ook omdat ik ervan overtuigd ben hier een goede keuze te kunnen maken", aldus Scifo op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik ga nu eerst en vooral de groep observeren. Ik zag een sterk team in de heenronde, dat was de laatste tijd wat minder maar het potentieel is dus aanwezig. Het is alvast een goede voorbereiding op volgend seizoen om de resterende wedstrijden nog tot een goed einde te brengen."

De voormalig Rode Duivel zat al een flinke tijd zonder club, nadat hij in 2009 vertrok bij Moeskroen. Bergen besloot dinsdag per direct afscheid te nemen van Van Wijk, nadat de trainer drie dagen eerder op een persconferentie had bekendgemaakt dat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen