Brazilië krijgt oefenzege in de schoot geworpen

28 februari 2012, 22:03   Bijgewerkt: 29 februari 2012, 00:32

Brazilië heeft dinsdag in een vriendschappelijk duel nipt weten af te rekenen met Bosnië-Herzegovina. Een laat eigen doelpunt van de ploeg van bondscoach Safet Susic schonk de Goddelijke Kanaries in het Zwitserse Sankt Gallen de overwinning: 1-2.

Bondscoach Mano Menezes had bij Brazilië een basisplaats ingeruimd voor Ronaldinho. De aanvaller van Flamengo werd na ruim een uur vervangen door Paulo Henrique Ganso. Real Madrid-speler Kaka en Robinho (AC Milan) hadden geen uitnodiging gekregen voor het treffen met Bosnië-Herzegovina.

Marcelo bezorgde de Zuid-Amerikanen een droomstart door in de vierde minuut op aangeven van Daniel Alves voor de 1-0 te zorgen. Nauwelijks tien minuten later bracht Vedad Ibisevic, na een pass van Manchester City-speler Edin Dzeko, Bosnië-Herzegovina langszij: 1-1.

In de extra tijd werkte Sasa Papac de bal achter zijn eigen doelman, waardoor Brazilië de zege nog in de schoot geworpen kreeg: 1-2. Voormalig AZ-speler Haris Medunjanin deed tachtig minuten mee bij Bosnië-Herzegovina.