Lamey: "Gebrek aan wedstrijdritme nekte ons"

8 mei 2006, 00:06

Volgens Michael Lamey is het vreemde competitieschema de oorzaak van de nederlaag van zijn ploeg tegen Ajax in de finale van de Gatorade Cup. Sinds de laatste speelronde van de competitie, inmiddels drie weken geleden, speelde PSV geen enkele officiële wedstrijd meer. Dat merk je in zulke wedstrijden, zegt Lamey tegen FCUpdate.nl.

"Ik merkte dat ik na een uur flink stuk zat", zegt de rechtsback. "Conditioneel merk je gewoon dat je eerder aan het einde van je latijn bent. Dat kan in zulke wedstrijden net het verschil zijn. Je bent het niet gewend om ineens weer zo'n wedstrijd spelen, Ajax was in de slotfase net wat frisser. Als deze wedstrijd niet drie weken na onze laatste wedstrijd gespeeld zou zijn, had je een heel ander duel gekregen."

Overigens kende Lamey, met een geweldig doelpunt en een rode kaart, een bewogen middag. "Ach, die rode kaart", verzucht hij. "Opzich kan hij hem geven, maar ik had niet verwacht dat hij voor zo'n overtreding een tweede gele kaart zou trekken. Het zal wel wat te maken hebben gehad met die rode kaart voor Galasek. Als hij geen rood gekregen had, had ik denk ik ook kunnen blijven staan."

Ondanks de nederlaag vindt Lamey niet dat zijn seizoen nu eindigt in mineur. "Nee hoor. We hebben de titel gewonnen, dat was toch het belangrijkst. We hebben een goed seizoen gehad en zelf heb ik meer gespeeld dan ik verwacht had. Het is natuurlijk jammer dat we deze wedstrijd verloren hebben, maar van een mineurstemming is geen sprake."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen