Ooijer: "Geen eerlijke situatie"

8 mei 2006, 00:37

André Ooijer had na de bekerfinale tegen Ajax geen goed woord over voor de competitieopzet van dit seizoen. Volgens de verdediger levert de situatie dat de bekerfinale drie weken na het eind van de competitie gespeeld wordt, een "oneerlijke situatie" op. En dat is balen, benadrukt Ooijer. "Ik sta hier met een flink kutgevoel."

"Tsja, deze discussie ga je nu natuurlijk krijgen", reageert Ooijer tegen FCUpdate.nl op de vraag of het gebrek aan wedstrijdritme nét het verschil maakte in de wedstrijd tussen Ajax en PSV. "Hoe de uitslag ook wat geweest, het was nooit goed geweest. Nu zegt men dat wij in het nadeel waren omdat we geen wedstrijdritme hadden, maar als wij hadden gewonnen had men geroepen dat Ajax een nadeel had omdat wij lekker uitgerust waren."

"Dit is hoe dan ook geen eerlijke situatie", moppert Ooijer. "Nogmaals, dit is geen excuus. Als wij hadden gewonnen, had ik hetzelfde gezegd. Je moet die hele play-off gewoon helemaal afschaffen en de bekerfinale meteen na de laatste competitieronde spelen. Ik ben het met de situatie zoals hij nu is, helemaal niet eens."

Overigens is de nederlaag voor Ooijer een flinke domper op het seizoen. "Dit is voor mij een dramatisch einde van het seizoen. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Je kan nu wel gaan zeggen dat wij kampioen zijn, maar de beker gaat aan onze neus voorbij. Dat voelt zwaar en ik sta hier dan ook met een flink kutgevoel", aldus de verdediger, die zich dinsdag zal melden bij het trainingskamp van het Nederlands elftal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen