'Rode' Stekelenburg leidt nederlaag Roma in

4 maart 2012, 17:24   Bijgewerkt: 4 maart 2012, 17:33

Maarten Stekelenburg heeft zondag een negatieve hoofdrol gespeeld in de Romeinse derby tussen zijn club AS Roma en Lazio Roma. De doelman van het Nederlands elftal werd al na zeven minuten met rood uit het veld gestuurd en zag AS Roma vervolgens met 2-1 verliezen. Stefano Mauri maakte na een uur het winnende doelpunt voor Lazio.

Stekelenburg haalde vroeg in de wedstrijd Miroslav Klose neer in het strafschopgebied. Hernanes passeerde vervolgens vanaf elf meter Bogdan Lobont, de vervanger van Stekelenburg, onder de lat. Fabio Borini bracht de tien van AS Roma weer langszij, maar Mauri schonk Lazio de zege.

Vooraf aaste Stekelenburg op revanche met de Giallorossi, die de eerder dit seizoen ook al met 2-1 verloren van de stadsgenoot. "Wij willen wraak. Als ik terugkijk naar dat duel denk ik dat we nu beter voor de dag zullen komen", aldus de sluitpost, die echter geen eerherstel kreeg.

Nummer vier Udinese bleef thuis tegen Atalanta steken op 0-0 en zag daardoor Napoli, dat eerder op zondag met 1-2 won van Parma, twee punten dichterbij komen. Het verschil tussen beide clubs bedraagt nu nog maar drie punten. Fiorentina boekte een 2-0 zege op Cesena. Vangelis Moras en Matija Nastasic tekenden voor de treffers. De club uit Florence staat dertiende na de zege.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen