De Boer looft Ebecilio en treurt om Sulejmani

4 maart 2012, 17:39

Lorenzo Ebecilio veroorzaakte zondag met dom balverlies de openingstreffer van Roda JC en werd vervolgens bij ieder balcontact uitgefloten door een deel van zijn supporters van Ajax. Waar veel spelers zich in zo'n situatie nog wel eens willen verstoppen, bleef Ebecilio de aanval kiezen. De buitenspeler had uiteindelijk met 3 treffers een levensgroot aandeel in de geflatteerde zege (4-1).

"Ik heb nog nooit iemand een hattrick zien maken met zijn verkeerde been", lachte trainer Frank de Boer. "Hij schiet er gewoon drie met zijn linkerbeen in. Dat is knap, zeker als je wordt uitgefloten. Ik heb het zelf ook eens meegemaakt. Ik werd als speler van Barcelona ook uitgefloten in Camp Nou. Maar ik maakte wel het winnende doelpunt."

De Boer: "Ik heb hem in de rust gezegd dat hij zijn tegenstander Fledderus moest blijven opzoeken. Die jongen is geen echte vleugelverdediger. Lorenzo heeft dat heel goed gedaan. Ik vergeef hem die fout bij de openingstreffer."

De oefenmeester vreest dat hij voorlopig geen beroep kan doen op Miralem Sulejmani. De aanvaller raakte zondag tijdens zijn 150e optreden voor Ajax opnieuw geblesseerd aan zijn knie.

"Sulejmani viel tegen Feyenoord ook al uit met een knieblessure", wist De Boer. "Ik vrees dat er toch iets met zijn meniscus aan de hand is. Ik wil niet negatief zijn, maar vrees het ergste."

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen