Blije Benfica-coach wil Real Madrid ontlopen

7 maart 2012, 08:24

Voor het eerst sinds het seizoen 2005/ 2006, toen Ronald Koeman de scepter zwaaide, staat Benfica in de kwartfinale van de Champions League. De Portugese club bereikte dinsdag de laatste acht door FC Zenit St. Petersburg te verslaan.

Benfica won met 2-0, na eerder in Rusland met 3-2 verloren te hebben. "Onze tactiek en strategie werkte goed vanavond", zegt trainer Jorge Jesus trots. "We stonden tegenover een geweldige ploeg, de beste van Rusland. We wisten dat het belangrijk zou worden om het eerste doelpunt te maken. Toen dat gebeurd was, konden we via de counter loeren op de tweede treffer. Ik ben blij dat die 2-0 in de slotfase ook viel, al hadden we het eerder in de wedstrijd eigenlijk al af kunnen en moeten maken."

Door de winst gaat Benfica de koker in voor de loting voor de kwartfinale. Jesus heeft wel een voorkeur voor een tegenstander. "Ik hoop op een Engelse ploeg, bijvoorbeeld Chelsea. Real Madrid zou ik het liefst ontlopen. Daar lopen veel Portugese spelers rond, waarvan een aantal zelfs een verleden hebben bij Benfica", weet de coach.

In 2006 verloor Benfica in de kwartfinale van de latere eindwinnaar FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen