AZ wil verder met 'potentiële basisspeler' Lam

8 maart 2012, 13:46

AZ hoopt Thomas Lam langer aan de club te kunnen verbinden. Eerdere gesprekken met de 18-jarige Fin liepen op niets uit, maar volgens directeur Earnest Stewart zit er inmiddels schot in de zaak. Lam speelt al sinds de D-pupillen in Alkmaar.

"Wij zijn al een tijdje met Thomas in gesprek over een contract voor meerdere jaren. In de zomer van 2011 zijn de eerste gesprekken geweest. Toen zijn we er niet uitgekomen, waarna we de zaken even hebben laten rusten. Nu lopen de gesprekken weer, volgens ons naar alle tevredenheid. Het is echter nog niet zover dat we kunnen roepen dat we een contractovereenkomst met elkaar hebben. Hopelijk ronden we de onderhandelingen snel af. Die intentie is er van beide kanten", zegt Stewart op AZ.nl.

Volgens Stewart is Lam te vergelijken met Niklas Moisander. "Ik denk dat Thomas in de filosofie van AZ past. Hij is een verdediger die zoekt naar de voetballende oplossingen. Mocht het nodig zijn, kan hij ook als verdedigende middenvelder spelen. Eigenlijk speelt Thomas pas zo’n twee jaar achterin. Daarvoor was hij vooral middenvelder; zelfs een nummer tien. Sinds het moment waarop hij een linie naar achteren is gezakt, heeft hij een stormachtige ontwikkeling meegemaakt. Hij maakt niet voor niets deel uit van de A-selectie en is verkozen tot Talent van het Jaar in Finland. Thomas heeft de potentie om basisspeler van AZ te worden", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen