Weer operatie Hofland aan 'Van Basten-enkel'

8 maart 2012, 14:24

Kevin Hofland blijft sukkelen met zijn enkel. De 32-jarige verdediger van AEK Larnaca moet voor de vierde keer in zijn carrière een operatie aan het gewricht ondergaan.

"De enkel blijft opspelen", zegt Hofland op de website van Sport Promotion, dat zijn belangen behartigt. De verdediger nam de afgelopen periode gas terug om zijn enkel te laten herstellen, maar zonder resultaat. "De rust heeft de enkel wel goed gedaan, maar na een paar trainingen keren de klachten direct terug. Ik heb een 'Van Basten-enkel', om het zo te zeggen. Probleem met het kraakbeen. Ik moet er in berusten."

"De bedoeling is om de enkel weer schoon te maken, loszittend kraakbeen te verwijderen en eventuele ontstekingen tegen te gaan. De revalidatie zal daarna vier tot zes weken in beslag gaan nemen. Er is nog geen datum geprikt voor de operatie, maar ik richt me op de bekerfinale, op 15 mei, om er dan weer te staan", zegt hij.

Overigens moet AEK Larnaca, zonder Hofland, nog wel flink aan de bak om die finale ook daadwerkelijk te halen. Het bekertoernooi is pas gevorderd tot de kwartfinale.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen