Kieftenbeld: "Het is duidelijk dat het anders moet"

Ger
11 maart 2012, 12:44

FC Groningen verloor zaterdagavond ook voor eigen publiek van Vitesse (1-3). Voor de noorderlingen was het al de zesde nederlaag na de winterstop. Middenvelder Maikel Kieftenbeld beseft dat zijn club een andere weg moet inslaan om zicht op een Europees ticket te blijven houden.

"We zitten al een tijdje in een moeilijke fase. Tegen PSV hadden we een opleving en ook de wedstrijd van vorige week bij Feyenoord gaf hoop. Maar dan moeten we thuis wel winnen van een concurrent", zegt Kieftenbeld op de website van FC Groningen. "Het zit ons niet mee en dan is de teleurstelling iedere keer erg groot. We werken gedurende de week keihard naar een wedstrijd toe en als je dan elke keer verliest, maakt dat het voetballen niet leuk."

"We geven de tegengoals te gemakkelijk weg en dan is het in deze fase heel moeilijk om iets om te draaien. Iedereen speelt wel met energie, dat zag je na ons doelpunt. Het publiek gaat er achter staan en er komt iets los. Na de penalty komen we bijna op 2-2 via een kopbal op de lat. Als die bal erin gaat, win je wellicht ook nog. Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. We zijn dan ook zeker nog niet kansloos voor het behalen van de play-offs, maar dat het anders moet, is duidelijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen