Clasie: "We hadden er tussen kunnen staan"

13 maart 2012, 13:00   Bijgewerkt: 13 maart 2012, 13:28

De Eredivisie telt sinds dit weekend één titelkandidaat minder. Feyenoord verloor zondag op eigen veld dure punten tegen FC Utrecht (1-1) en zag de achterstand op koploper AZ daardoor oplopen tot acht punten. Feyenoord lijkt zich te moeten richten op Europees voetbal en hoewel dat absoluut geen schande is gezien het diepe dal waarin de club vorig seizoen verkeerde, overheerst in de Kuip toch de teleurstelling.

“Ons doel was en is Europees voetbal halen”, zegt Jordy Clasie tegen FCUpdate.nl. “Daarvoor liggen we nog op koers. Maar als je bekijkt wat er dit seizoen allemaal gebeurt in de Eredivisie, hadden we tussen de teams bovenin kunnen staan.”

“Dat we nu niet bij de bovenste ploegen staan, kunnen we onszelf dus verwijten”, vindt hij. “FC Twente en PSV verloren zondag, dus het had een heel mooie middag voor ons kunnen worden. Maar goed, dan moet je zelf natuurlijk wel je wedstrijd winnen. Of de titel verloren is? Voor ons is het zaak om alles wedstrijd voor wedstrijd te bekijken. Dan zien we vanzelf waar we over zeven weken staan”

Belangrijk daarbij zal wel worden of Guidetti beter in stelling gebracht wordt dan in de afgelopen twee wedstrijden. Tegen FC Groningen (1-0) en Utrecht was het Zweedse goudhaantje van Feyenoord vrijwel onzichtbaar. “Ik ren de longen uit mijn lijf, maar ik krijg geen kans. Heel frustrerend. Als ik kansen mis, mag je me daar op afrekenen. Maar nu kom ik gewoon niet eens in scoringspositie. Mijn beste kans in de afgelopen twee wedstrijden was een vrije trap. Dat schiet natuurlijk niet op”, moppert de spits.

"Dat komt natuurlijk omdat tegenstanders weten dat John aan één kans genoeg heeft om te scoren", weet Clasie. "Teams doen er alles aan om hem van de bal te houden. Maar goed, het is aan ons om dan om op een andere manier bij de goal te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen