'Trending topic' De Vries: "Het ging om het besef"

14 maart 2012 – Mark de Vries heeft enorm veel sympathie gewekt door zijn reactie na de wedstrijd Cambuur-AGOVV. De spits ontving afgelopen week zijn ontslagbrief en kon zijn tranen niet tegenhouden. Op Twitter werd massaal met lof gereageerd op de 36-jarige routinier.

De Vries werd daardoor zelfs trending topic, een veelbesproken onderwerp, op Twitter. “Er zijn veel ergere dingen dan dat mij nu overkomen is”, zegt De Vries in gesprek met Voetbal International. “Het ging om het besef: ik realiseerde me voor de camera pas dat mijn carrière zomaar eens bijna over kon zijn. Hoe gelukkig je dus moet zijn als je mag voetballen. Dat wordt steeds betrekkelijker naarmate je ouder wordt."

De Vries wist niet dat zijn reactie van afgelopen weekend de afgelopen dagen door heel voetballiefhebbend Nederland werd bekeken. “Het begint me nu pas te dagen hoeveel indruk dat interview blijkbaar op mensen heeft gemaak. Trending op Twitter. Tot vandaag wist ik niet eens wat het was. Ongelofelijk eigenlijk. Vanochtend op de training heb ik weet ik niet hoeveel steunbetuigingen gehad van supporters.”

De Vries maakte 46 doelpunten in 101 wedstrijden voor Cambuur, een fantastisch gemiddelde natuurlijk. Toch vindt de club uit Leeuwarden dat zijn beste tijd erop zit. Dat emotioneerde de gelouterde goalgetter.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd