Hofland zet per direct punt achter carrière

17 maart 2012, 15:33

De voetballoopbaan van Kevin Hofland zit er op. De 32-jarige verdediger heeft op doktersadvies besloten om per direct zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Hij kwam tot dit besluit nadat hij voor de vierde keer een enkeloperatie had ondergaan. Tijdens die ingreep kwam 'onherstelbare kraakbeenschade' aan het licht.

De orthopeed die Hofland behandelde liet na de operatie weten dat het voor de verdediger 'misschien beter was om te stoppen'. Dat hakte er bij Hofland wel even in, zegt hij op de site van Sport Promotion. "Ik ben de hele dag van slag geweest. Ik vreesde al voor het ergste, omdat de pijn in de enkel steeds bleef terugkomen. Maar toch, als je het dan zo hoort... Dit kwam als een mokerslag binnen. Het is over."

Het kraakbeen in de enkel van de 32-jarige Hofland is onherstelbaar beschadigd, bleek tijdens de operatie. "Aan de buitenkant van de enkel is het kraakbeen helemaal weg, in het midden zit nog een klein laagje en het binnenste ziet er redelijk uit. Het is een kwestie van tijd voordat alles zal verdwijnen. In dat geval heb ik een 'Van Basten-enkel', die waarschijnlijk vastgezet zal moeten worden", vertelt de verdediger.

"Ik had medisch gezien nog door kunnen spelen, mijn contract bij AEK Larnaca loopt ook nog een jaar door. Maar dan had ik voor aangepaste trainingen moeten kiezen en af en toe een wedstrijd spelen. Dat is geen volwaardig bestaan als betaald voetballer. Heb ik niets aan en de club ook niet. Het is dus in alle opzichten beter om er nu een punt achter te zetten", aldus de oud-speler van Fortuna Sittard, PSV en Feyenoord.

Tussen 2000 en 2004 kwam Hofland zeven keer uit voor het Nederlands elftal. Met PSV werd hij twee keer landskampioen, met Feyenoord won hij in 2008 de beker.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen